Blog: Merkactivatie dmv vintage food truck

Ze was niet meer ter herkennen. Ineens reed ik over de A4 in een knalroze food truck. Onze Citroën HY was ingehuurd om een paar dagen te figureren als IJscokar voor de lancering van een – in Nederland dan – nieuw schepijsmerk.

De aanvraag

Enige tijd daarvoor kreeg ik een e-mailtje van Ruben, van The Oval Office. Zijn communicatiebureau was ingehuurd door het ijsmerk om de lancering wat extra aandacht te geven en waren op het idee gekomen om een food truck in te zetten. Ze zochten een mooie vintage food truck die ze helemaal konden branden en vroegen zich af of dat mogelijk was bij ons. In eerste instantie schrok ik een beetje. Onze HY helemaal een andere kleur laten laten bestickeren, of wrapping zoals dat in vaktermen heet… Zou ze dan ooit weer de oude zijn? Ik klom in de telefoon en belde Michel van Atelier Van Zijderveld in Rijswijk op. Een bedrijf gespecialiseerd in car wrapping die ik toevallig kende. Ze moest volledig roze gemaakt worden. Dat ze dit bij Van Zijderveld kunnen, daar maakte ik mij geen zorgen om. Maar krijgen ze het er ook weer fatsoenlijk af? Het is wel de bedoeling dat de net nieuwe lak er dan wel gewoon nog op blijft zitten. Michel kon me gelukkig enigszins geruststellen, maar het bleef een risico die ik dan maar besloot te nemen. Het leek ons toch wel een hele gave opdracht.

De grote dag

Dus zo geschiedde en even later reed ik rond in het roze. Eerst een dag aanwezig in Amsterdam, bij de officiële lancering van het merk en de dag erna nog ijs uitdelen in het centrum van Den Haag waarna ik nog maar een klein stukje hoefde te sturen naar Rijswijk waar de truck zijn jasje weer uit mocht trekken. Gelukkig zonder zijn eigen glimmende huidje te verliezen :-). Het was een meer dan geslaagde actie.

Wil je ook een gebrande food truck

Ook benieuwd naar de branding mogelijkheden voor jouw concept? Zoals je merkt staan we voor veel dingen open. Neem vrijblijvend contact op en dan bespreken we samen hoe we ook jouw merkactivatie vorm kunnen geven!

(helaas kunnen we om privacy redenen niet de foto’s laten zien van het eindresultaat maar wel een paar van het bestickeren)